medosan

medosan

Várható élettartam a kurkumával nem több, de egy minőségi életet nyújt

2017. április 21. - Jobdiák

Az író belemerült a legújabb regényébe és az egyik főhősének karakterét dolgozta ki. Olyan karaktert akart, akit mindig a köszvény, az izületi gyulladás és olyan ízületi fájdalom gyötör, amit maga diagnosztizált. Egyszóval olyan beteg-mániás, hipohonder.
Dolgoznia kellett, mert előző napon kicsit ellógta a napot. Többek között Egy olyan programot is telepített a gépére, amely kiírta a várható élettartamot napban órában percben és másodpercben. A program egy kijelzője az asztalon nagy számokkal mutatta az író várható életkorát és ez tulajdonképpen az átlagéletkorhoz viszonyította ezt a számot.
Fejtörése közben eszébe jutott, hogy rákeressen kényszeres betegségekre és közben arra való gyógyszerekre. Egyre több információt szedett össze a köszvényről, a köszvény tünetei és köszvény diéta után a köszvény kezelése és a különféle köszvény gyógyszer leírásai között keresgélve rátalált a kurkuma összetevő titokzatos leírására, sőt egy medosan nevű gyógyszerre is. Lendületet kapott a sok információtól és élesen kezdett benne alakot ölteni egy hipohonder lélek teljes képe. Még egy kurkuma diéta és kurkuma fogyókúra is belefért a leírásába.
Gyorsan írásnak kezdett és mostmár szinte élesben ontotta a személyrajzot, közben vissza-vissza lapozgatott a különféle gyógyhatások és tünetek oldalain, hogy eléggé hiteles legyen.
A regényalak így alakul ki benne és az írásában is.
Már benne volt az éjszakában, amikor rápillantott a visszaszámlálóra, ami a várható életkorát mutatta és meghökkent a látványon. Az eddig lassan araszoló másodpercek úgy felgyorsultak és már szinte nem látszottak a számok. A napok száma pegig percenként kezdett fogyni.
Percekig csak bámulta a számlálót. Majd elmosolyodott. Na ez is csak egy buttyant program. Arra gondolt hogy leszedi a gépről a programot, de most fontosabb volt az új szereplőjének a jellemrajza.
Újra belemerült a gyógyításba és a kurkuma kapszula hatásait is felderítette, sőt egy alkalommal majdnem meg is rendelt egy csábító kurkuma kapszula csomagot is, ahol a kezdőcsomag ingyenes rendelhető volt. Szaporán ütötte a billentyűket és már a végéhez közeledett, amikor ismét rátekintett a képernyő sarkában pergő számokra. Eszerint már csak napjai voltak hátra és az is vészesen fogyott.
Nem foglalkozott vele. A regénye egyik mellékszereplője alakult a sorai között és nagyon elégedett volt vele.
Amikor aztán végzett, mégegyszer átolvasta és javítgatott benne egy pár elütést, amit a gyors írása közben vétett. Kész! - gondolta az író. Már csak menteni kell.
A számláló ekkor ért az utolsó naphoz. Na erre kíváncsi volt és a teljes képre tette a számlálót, amely kicsit lassabban kezdett fogyni, mintha lassult volna.
A képernyő elkezdett vörös-sárga fényben villogni és amikor az utolsó szám is átváltott nullára, akkor az író szíve hirtelen megállt és a feje lehanyatlott a billentyűre, megnyomva a törlés gombot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://medosan.blog.hu/api/trackback/id/tr7612444779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása